"På sporet af en jæger"
Vildmarksliv med Søren Ervig

Tilbage


Læs mere

"På sporet af en jæger"
Vildmarksliv med Søren Ervig

Forlaget Pinus 1989. 1. oplag.
Forlaget Pinus 1993. 2. oplag.
ISBN 87-7722-012-9
Pris 250,-kr


Om bogens indhold

Søren Ervig tager os i denne bog med på mange spændende eventyr.

På nærmeste hold oplever vi den klassiske kamp mellem bønder, myndigheder og bjørne længst mod nord i Norge, hvor vi også skal på sporet af en værdig repræsentant for verdens nordligste elgstamme. Bogens nok mest kendte kapitel: "Et vådeskud og en samepige" beretter om den tapre, døvstumme Bergliot, der mod alle odds bjerger den rensdyrbuk, som Ervig havde opgivet. Vi skal også få en ordentlig indsigt i det polske vildsvins adfærd og biologi på en fascinerende måde - på jagt efter en gigantisk orne, og så videre til Tunesiens forunderlige verden og traditioner. I England går det på jagt efter då- og muntjachjorte og i Montana efter pronghorns - gaffelbukke. Dublé skud på grønlandske rensdyrbukke og til flere kapitler om de nordamerikanske bjørne. Her er meget at opleve og at lære om disse altid interessante, farlige dyr. Bogens sidste kapitel er en herlig beretning om den helt vilde vildmarkstur til de centrale bjerge i British Columbia - med livet som indsats - på jagt efter den mægtige wapitihjort. En spændende afslutning på en flot bog.


Anmeldelser og udtalelser

Lektørudtalelse fra Indbindingscentralen:
"Den første bog gav rejsefeber, og skulle man være kommet sig siden, er der her store chancer for et alvorligt tilbagefald"  

Steen Axel Hansen i bogens forord:
Ypperligt og i særklasse er Ervigs indsigt i vildtets verden og vaner. Her får man som læser en sund indsprøjtning biologi, og det er ingenlunde kedeligt og uengageret. Visse steder "kryber" Ervig ligefrem ind under skindet på dyret og følger dets dagligdag og vej mod byttet - eller jægeren. En sublim fortællemåde, der leder tanker tilbage på store forfatter navne som London, Roberts og Russel".

Niels Kanstrup i Jagt & Fiskeri:
Søren Ervig s iagttagelsesevne, hans jagt- og oplevelseslyst og hans mageløse evne til at viderebringe går igen i hvert eneste af bogens kapitler og gør springet fra en tunesisk vildsvinjagt til en pürsch på dåhjorte i Midtengland til en bagatel - blot et nyt kapitel og derefter atter - "På sporet af en jæger". Bogen skal have mine varmeste anbefalinger.